DET HELE STARTEDE MED INTERESSE FOR SMAG

I 2013 starter Michael Nielsen med at udvikle sin drøm om at lave whisky på Ærø. Hans interesse for smagen og hvordan smagen kan udvikles af få ingredienser driver ham til at opbygge og udvikle det der i dag er et veletableret whiskydestilleri. Alle produkterne til at skabe whisky var lokalt på øen, han manglede kun udstyret. Det ansporede også hans interesse for bæredygtighed og omsorgen for det lokalsamfund han boede i. Michael er oprindeligt skibsfører og arbejdede på det tidspunkt på Søby værft som dokmester. I fritiden begyndte han så småt at udvikle whisky og igennem de næste par år forfinede han den med lokale produkter så det blev en ren Ærø vare.

Michael indkøbte byg fra de lokale landmænd på Ærø og der kom også interessen for sporbarheden fra den enkelte flaske whisky til den enkelte mark. I 2016 bliver destilleriet opbygget i vaskehuset i baggården til Købmandsgården i Ærøskøbing. Det fik ‘Renover specialprisen’ prisen som en anerkendelsesværdig renovation af en 1800 tals bygning. I 2019 bliver bryggeriet etableret overfor destilleriet og det står nu samlet som en enhed og danner rammen om Ærø whisky. 
I sommeren 2019 blev Ærø Whisky et aktieselskab og består i dag af ca. 370 ejere. Selskabet har i dag en professionel bestyrelse og den daglige ledelse er CEO Michael Nielsen.

Koebmandsgaard
logo sort

Velkommen

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer som indeholder alkohol hos Ærø Whisky.

Er du over 18 ?