Fakta om Ærø Whisky

Ærø Whisky A/S er stiftet i 2013. Vores destilleri har hjemme på Torvet 5 i Ærøskøbing.

Ærøskøbing by er i 2002 hædret som europæisk kulturarv, Europa Nostra. Selve destilleribygningen er en del af den gamle købmandsgaard, som dateres tilbage til midten af 1800 tallet. Destilleribygningen blev i 2018 hædret med Renover specialprisen. Danske arkitekter og Real Dania`s eftertragtede pris for anerkendelsesværdige renoveringer.

Vi ønsker at producere noget af verdens bedste whisky! – Måden hvorpå vi forfølger denne ambition er simpel, såvel som dyr og tidskrævende. Hvert enkelt led i produktionen gøres til genstand for optimering og kontrol, for på denne måde at påvirke såvel smag som måden produktionen indvirker på klima og lokalt miljø.

Vi følger de relevante formkrav i ISO 9001 & ISO 14001.

FN`s 17 verdensmål er vore guidelines. Især målene 7, 9 & 11. Det handler om bæredygtighed, levedygtige lokalsamfund og kvalitetsprodukter produceret med en høj grad af vedvarende energi og omsorg for det lokalsamfund vi er en del af. Hertil en global ansvarlighed i forhold til CO2 aftrykket.

Siden starten i 2013 har vi brugt maltbyg fra Ærø i vores produktion. De senere år, økologisk korn fra Kammerrådgaarden ca. 4 km vest for Ærøskøbing

Vi har ladet producere tønder af Ærøsk egetræ. Enkelte flasker sågar med sporbarhed til et bestemt træ, fra Nørregade 25 i Ærøskøbing. Vi importerer dog også sherrytønder fra Spanien. Enkelte flasker produceret ifølge aftale med det danske kongehus, idet kongehuset har leveret tønde til formålet. Disse aftapninger benævner vi Royal Oak.

Destilleriudstyret er vel nok noget af det ypperste der kan købes for penge. Et anlæg som du kan komme helt tæt på i vort besøgscenter i den gamle købmandsgaard. At se det i drift i sommermånederne er en oplevelse i sig selv. Snus til whiskytønderne i besøgscenteret og smag evt. på malten også. Det er gratis. Vil du have hele historien og smage på vor whisky & rom, kan du booke vores stifter og direktør til en eftermiddag i destilleriet.

Første lørdag i hver måned kl. 1400 – inkl. smagsprøver af whisky samt whiskyfortælling fra hjertet.

Varighed ca. 1½ time. Pris 200 kr. / person.

Booking i web shop på: www.ærøwhisky.dk

Du kan også booke til din familie, bestyrelse eller anden gruppe. Her aftaler vi forløb, dato og tid individuelt.

Send mail i god tid på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ærø Whisky ønsker og håber at vore kunder følger sundhedsstyrelsens anbefalinger herunder.

Sundhedsstyrelsens 7 udmeldinger om alkohol

  1. Intet alkoholforbrug er risikofrit for dit helbred
  2. Drik ikke alkohol for din sundheds skyld
  3. Du har en lav risiko for at blive syg på grund af alkohol ved et forbrug på 7 genstande om ugen for kvinder og 14 for mænd
  4. Du har en høj risiko for at blive syg på grund af alkohol hvis du drikker mere end 14/21 om ugen
  5. Stop før 5 genstande ved samme lejlighed
  6. Er du gravid – undgå alkohol. Prøver du at blive gravid – undgå alkohol for en sikkerheds skyld
  7. Er du ældre – vær særlig forsigtig med alkohol 

 

Banner gul 99x32