Alderskontrol

VELKOMMEN

Du skal være fyldt 18 år for at købe alkohol hos Ærø Whisky

Venligst bekræft du er fyldt 18 år?

Ærø Whisky

Sommer, Rum og produktion

⎯⎯  Et passioneret destilleri  ⎯⎯

Høsttid på Ærø

Sensommeren er over os, og det betyder høsttid her på Ærø.

Vi vil gerne invitere jer med på en lille rejse fra vores marker til vores destilleri, hvor vi forvandler årets høst til fremtidens gyldne dråber.

Årets høst – En lovende årgang
I år har vi glæden af, at kunne melde om en meget lovende høst af vores byg.

Modsat sidste år, hvor vi, på grund af en usædvanlig sen høst, oplevede udfordringer med at kornet begyndte at spire på marken, ser årets afgrøde ud til at være i en fremragende tilstand.

Sidste års tidlige spiring betød, at en væsentlig del af den stivelse, vi skal bruge i produktionen til at lave alkohol, i stedet blev brugt til at danne kornets grønne spirer. 

Kornets bedre tilstand i år betyder, at vi kan forvente et højere udbytte af alkohol fra vores korn, hvilket ultimativt vil resultere i en whisky af endnu højere kvalitet.

Kornets hemmelige sprog
Vores dedikerede landmand, Christian fra Kammerrådgården, holder nøje øje med kornets modningsproces.

Det siges, at man kan høre på kornet, om det er ved at være modent. Hvis det er klar til høst, vil det ‘tale’ til landmanden med små ‘pop’ på marken. Om der er noget om snakken, må stå hen i det uvisse, men vi holder øjne og ører åbne.

Den mest gængse måde at vurdere kornets modenhed på, er dog nok ved løbende at vurdere dets fugtighed og kernens hårdhed for at bestemme det perfekte høsttidspunkt. Denne omhyggelige tilgang sikrer, at vi får høstet kornet, når det har det optimale indhold af stivelse – en afgørende faktor for vores whiskyproduktion.

Sporbarhed – Fra mark til flaske
Vi er stolte af at kunne tilbyde fuld gennemsigtighed i vores produktionsproces. På vores hjemmeside kan du udforske vores unikke sporbarhedssystem. Her kan du se præcis, hvilke af Kammerrådgårdens marker årets korn stammer fra. I år kommer vores byg fra mark 11 og 17.

På sporbarhedssiden kan man også se, hvilket fad en given flaske er lagret på, og hvilken type fad det drejer sig om. Man kan med andre ord sidde med sin flaske foran sig og følge den hele vejen tilbage til den mark, indholdet stammer fra.

Local Oak – En hyldest til øens arv
Local Oak er det mest lokale af vores produkter, og en whisky, der virkelig indfanger essensen af Ærø.

Denne unikke dram er modnet på fade lavet af egetræ fra det legendariske træ i Nørregade 25 i Ærøskøbing. Byggen er dyrket på Ærø og maltet på vores eget traditionelle maltgulv – selv gæren er udvundet fra lokale æbleblomster.

Med rødderne solidt plantet i den ærøske muld, udfolder denne whisky en smagspalette, der tager os på rejse med Ærøs legendariske handelsflåde. Vaniljens sødme møder kokosnøddens eksotiske aroma, mens abrikosens frugtighed og kanelens krydrede bid danser på tungen. Hver dråbe er en hyldest til øens stolte traditioner og håndværk. Du finder vores Local Oak i linket herunder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ingen produkter i kurven.